(Untitled) (som låten på Disintegration)

Snö, gå intill dig, in på ett kafé med galonsäten. Han från Charta 77 är därinne, du väser det diskret. Kafét har varit en porrbiograf. Du bjuder på fikat för jag lever på studiemedel, bussbiljetten Härnösand till Sundsvall tar en del av det jag har. Eller så hittar jag på, kanske köpte jag kaffe och så var det bra med det.

Snö, cigaretter, nylonstrumpor, tékakor, Monthy pyton, inte kyssäkta läppstift. Smaken av någon sorts geleaktiga tabletter mot dålig andedräkt i ditt badrumsskåp. En lapp på köksbordet att "Varning, bordet är inte fastskruvat" och så någon som lagt till "i taket".

Anarkism innan jag blev anarkist, feminism innan jag blev feminist, inristat i min kropp frosten, hettan, teenage kicks och uråldrigheten, tidlösheten och alltings närhet.

(och alltid tår utan känsel trots tjocksockar i stålhätta)

(och alltid Tankeboken, alltid kasettbandet, alltid bussar mellan två mörka län)

(det finns inget då, tiden är inte linjär, det har den aldrig varit)

Show Comments